COMPANY TRIP TO REDANG ISLAND 2017 pt 1

Halooo!!! Everyone!!!
Fifi being chipsmore again and again and again..kekekeπŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†
Excuse me!!


Malam nh iolss rajin skt nak menaip, hurmm byk stories nak taip sebenarnyer  tak tahu nk taip yg mana satu.jd fifi taip yg paling latest iaitu trip ke pulau redang.sponsor lg by company..weeehooo. beza dengan sebelum2 nh, trip kerja kn..kali nh trip makan angin..sakan berjalan, suka2 fun release tension..weehee..

Actually fifi dh dua tahun dh join company nh since resign dr company lama, huhu..since a few crisis happened before, i decided to slow down a bit and get my feet back on the ground since i was unstable emotionally and was in a bad depression last time.i need time to recover..so insyaAllah i'm back!!!!

So back to trip to redang!!!
Dont ask me about the cost because it was fully sponsored, so i dont know either, hahaha, its not my money i dont pay for anything just enjoying my time there.,hahahaa.. heaven weiiii..πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜‰

Okay, trip nh bukan pergi sorang okay, ada lebih kurang 30 orang dr company, kira rakan sekerja laaa..haaa..we didnt know about the plan until a week before they confirm the date..so gamble jew laa plan nk pack barang2 ke, just agak2 jew..sebab x tahu tentative apa2 since pergi ramai2 ingat ada group game ke teambuilding kew, tp not, ,masing2 buat hal masing masing..hahha..kalau nak join activiti pantai silakan, kalau taknak silalah buat hal sendiri nak tido kewm menyanyi kew.,hoho..okay laa tu kan..

Day 1. 29 july 2017 (saturday)

Okay, we departed from subang airport at 7 am by malindo and somes by firefly to kuala terengganu airport. We landed at 8 something and the resort bus was already there to board us to jetty, merang jetty setiu around 45 min from airport. So we reached jetty by 9 something and waited for the transfer boat to resort. 940 am we board on the speed boat to resort takes about 45 min too.so by 10 50 we reach the resort.we stayed at redang pelangi resort..a little briefing about the beach activities and resort rules, we got the room keys and check in!!!!yeay!!
Our room is a quad room, so i stayed with 4 person..somes are 3 somes are 4..hoho

For me, the resort was quite nice and cozy  i didnt expect much.as long as i can sleep and showers and use toilet properly, thats enough.i dont care about the space or anything.
So..dalam bilik tu takde kettle or iron or peti ais kew..dont expect mcm stay kt hotel 5 star..not even toileteries inside, jd semua tu kena bawak sendiri kalau boleh. Iron n hair dryer boleh sewa dekat resort, foc tp kna mintak dr receptionist. Kettle memang takde, sbb air panas dh sedia dekat kantin 24 hours.jimat elektrik.. owh yea aircond ada jd jangan takot panas sgt..kui kuik kui..so nanti fifi listkan barang2 yang perlu dan tak perlu bawak if nak bercuti ke pulau2.insyaAllah berdasarkan pengalaman..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜

Okay 1st day,is free and easy day..tp pukul 12 pm makan tengah hari, buffet lunch kat canteen boleh tahan jugak makanan dia maklumla tekak orang terengganu. Pelangi resort nh walaupum owner dia cina and ramai pelancong cina, tp jangan risau tukang masak dia melayu and halal.insyaAllah.so makanan pum taste melayu la skt.,hoho..

After makan, boleh rehat sekejap.pukul 2 boleh rent snorkeling gear mcm mask and google and snorkel untuk p snorkelling, either nak naik boat keluar atau boleh snorkle dekat sekitar pantai resort tu cantik jew, banyak jew ikan dia.hari 1st fifi is tired so iolss membuta jew..hoho..owh yea rate sewa snorkelling gears kt bwh.barang nh kita boleh simpan untill kita check out..tak payah ulang alik nak sewa nk pulang kn..simpan baik2 jgn kasi hilang..denda mahal woo...

Pukul 4 iolss bangun minum petang.,hahha.,sedia jgk kat canteen, jangan takot lapar sebab makan 4 kali sehari, and 24 hrs free biscuit dan coffee.,hoho..lepas tu baru iolss keluar lepak tepi pantai!! Seperti biasa benda wajib is photoshoot.kikiki😁😁😁

Maka berlalu la petang, senja pum menjelma, balik bilik refresh and get ready for dinner.malam tu dinner special skt sbb diorang prepared candle light dinner utk kami the group..set up meja tepi pantai and barbeque..huhu..sedap laa..iolss makan pum tak ingat dh pantang larang, bedal saje laa..haha..lepas tu jalan2 tepi pantai, and lebih kurang pukul 10 pm iolss dh pengsan lg..membuta ajew..hoho,,okay la, picture day 1, day 2 seterusnya bersambung..layan..xoxoπŸ˜ƒπŸ˜ƒ
At subang airport..waiting to depart..😊😊
Iolss is feeling excited..😚😚

Menunggu boat at merang jetty..
Muka iolss is excited jgak..dh lama x cuti kn..😚😚

Dalam boat..iolss lg excited..hihi..naik speed boat paling i suka..best..berangin2..lepas tu kba tempias air laut tu..dingin2 jew..😍😍

Pose2 comey2 gittewπŸ˜‹πŸ˜‹

Dengar briefing..sambil2 photoshoot..haha.πŸ˜‚πŸ˜‚

Kerja iolsss ptg tu..photoshoot and lepak tepi pantai jew..amek angin petang..syiokkk

Replika depan resort pelangi..amek gmbar before candle lights dinner..πŸ˜‹







Its time to candle light..makan ada seafood barbeque.beef ayam.sweet potato.spaghetti.nasi goreng..sedap!!πŸ˜‹πŸ˜‹

Favorite pose..lonpat2 tepi pantai..πŸ˜‰πŸ˜‰
Antara makanan dinner dia..nampak sedapkan..πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜‹πŸ˜‹

Stok makanan yg iolss bawak byk gilerr..x guna pum sbb tak kebulur pum.hohi.πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚



Comments

Popular Posts